Referencer

Her kan du se, høre og læse nogle af de TV/radio-programmer og artikler, jeg har medvirket i.  

Radio

Morten Vammen inviterede mig i starten af 2012 til “Mortens Aften”, der mundede ud i en lille times radioprogram på Radio 24Syv. Programmet blev sendt live og vi snakker om løst og fast, bl.a. om tilsætningsstoffer i narkotika, danskernes brug/misbrug af alskens rusmidler og vi prøver at belyse diverse misforståelser og tabuer, der eksisterer på narkotikaområdet.

 

 

Der kommer hvert år et utal af nye euforiserende stoffer på det europæiske marked. Ditte Okman og Lasse Rimmer fra Weekendtillægget på Radio 24Syv inviterede mig i studiet til en snak om den evige lovgivningskamp mellem myndigheder og kreative kemikere. Med i studiet er også gadejurist og ildsjæl, Nanna W. Godtfredsen, der bl.a. sætter spørgsmålstegn ved, om strammere lovgivning nu også er vejen ud af problemerne. 

Bemærk: Ditte og Lasse snakker om løst og fast i starten af programmet, så hvis du bare vil frem til starten af indslaget, kan du springe frem til 36:45. 

 

 

Video

Temaet for Forskningens Døgn 2011 var kærlighed og i den forbindelse, holdt jeg et foredrag med titlen “Ecstasy – Kemisk Kærlighed?”.

I foredraget fortæller jeg bl.a. om de mange forskellige euforiserende stoffer, der gennem årene er blevet fundet i danske ecstasy-tabletter men også om virkninger og bivirkninger af det “ægte” ecstasy, nemlig stoffet MDMA. Dette stof har vist sig at være særdeles effektivt i behandlingen af ellers uhelbredelig post-traumatisk stress syndrom (PTSD) og kan meget vel gå hen og blive en del af fremtidens specialiserede psykoterapi.

Foredraget blev optaget til “Danskernes Akademi” på DR2, hvor det blev sendt i efteråret 2011 men det kan heldigvis stadig streames fra DRs hjemmeside (se nedenstående link)

Ecstasy – Kemisk Kærlighed?

 

Artikler

I min tid på Institut for Retsmedicin i Århus, arbejdede jeg bl.a. med kemisk profilanalyse af kokain. Det er, kort fortalt, en metode, der gør det muligt at finde ud af, om to forskellige beslaglæggelser af kokain stammer fra den samme produktion i Sydamerika og dermed er beslægtede. Denne information kan være meget interessant i efterforskningen af organiseret narkotikakriminalitet men hvis du er nysgerrig og vil vide mere, kan du jo altid læse artiklen.

Artiklen er oprindeligt skrevet til Aktuel Naturvidenskab nr. 3, 2011, men er også udgivet online på Videnskab.dk.

Kemiske fingeraftryk fælder narkoforbrydere

 

I anledningen af Forskningens Døgn afholdt Forskning og Innovationsstyrelsen i april 2012 phd-formidlingsdysten “Stjerner med hjerner”, hvor én phd-studerende fra hver af landets højere læreranstalter skulle dyste på deres formidlingsevner – udfordringen var at præsentere sit forskningsarbejde let forståeligt og levende dansk, men på kun 3 minutter! Jeg var blevet udvalgt til at repræsentere Århus Universitet og jeg er stolt af at kunne sige, at jeg gik derfra med titlen som “Årets Formidlingstalent 2012″

Årets Formidlingstalent 2012