Sandheden om LSD

11-12-2013
Sandheden om LSD

250 mikrogram LSD-tabletter fra Sandoz

Du har måske hørt om LSD, 60er-generationens foretrukne psykedeliske stof, men hvor meget ved du egentligt om stoffet og dets historie? Kender du sandheden om LSD? Hvis ikke, så kan jeg varmt anbefale dig denne DR-dokumentar om et af de mest ikoniske og velkendte psykedeliske stoffer i verden – LSD.

Et stof, der blandt andet er kendt for at have været omdrejningspunktet i CIAs tophemmelige projekt MKUltra, der forløb over mere end 20 år og som involverede forskere over hele verden. Hjemme i Danmark dannede kælderen under Frederiksberg Hospital og overlæge Einar Geert-Jørgensen i 50erne og 60erne rammen for uhyggelige LSD-forsøg på intetanende patienter, hvoraf flere endte med selvmord og invaliditet. I nyere tid er LSD endnu engang kommet i videnskabens søgelys, denne gang under mere lødige forhold, hvor der bl.a. forskes i at behandle svære depressioner med LSD-terapi.

DR skriver følgende om dokumentaren “Ved en tilfældighed snarere end ved et bevidst forsøg gør den schweiziske kemiker Albert Hoffmann i foråret 1943 en opsigtsvækkende opdagelse. Han indser hurtigt, at han står med et kraftfuld molekyle, et stof, der ikke kun vil have betydning for den videnskabelige verden. Martin Witz dokumentar er en undersøgelse af vores problematiske forhold til LSD fra dengang og op til i dag.”

Se dokumentaren på dette link

Ingen kommentar, endnu!.

Skriv en kommentar