Kampen om Hampen

11-12-2013
Demonstration mod alkoholforbuddet i 20erne og 30erne

Demonstration mod alkoholforbuddet i 20erne og 30erne

En sand klassiker fra DRs arkiver: Kampen om Hampen. Om end det er en dokumentar med nogle år på bagen (1997), så er den i disse tider, hvor tabuet legalisering gang på gang bliver berørt i medierne, yderst relevant. Ved du måske, hvorfor cannabis som rusmiddel er forbudt i det meste af verden? Og har du nogensinde tænkt over parallellerne mellem alkoholforbudstiden i starten af sidste århundrede og den nuværende politiske modstand mod cannabis som medicin og nydelsesmiddel?

“Kampen om hampen” giver et indblik i de politiske og menneskelige fadæser, der ligger bag amerikanernes verdensomspændende forbud mod en plante, der alligevel nydes af store dele af verdens befolkning. For knap et år siden legaliserede staterne Washington og Colorado cannabis som rekreativt rusmiddel og over 20 stater i USA tillader medicinsk behandling med cannabis. Følger resten af verden endnu engang efter USA eller opretholder vi det moralske forbud mod et rusmiddel med færre og mindre skadelige bivirkninger end både tobak og alkohol? 

DR skriver om dokumentaren “Store dele af befolkningen har prøvet at ryge hash, selvom det er forbudt. Men hvorfor er det forbudt? Dette er historien om, hvordan Danmark og den øvrige verden blev ført bag lyset af USA og derfor gik i krig mod en plante. Programmet afslører at hele grundlaget for forbudet er manipuleret, mangelfuldt og misvisende.”

 

Kampen om Hampen

Ingen kommentar, endnu!.

Skriv en kommentar